Zeebaars workshop

 

De zeebaars workshops vinden plaats in de wateren van de tweede Maasvlakte (ten Noord Westen van het Oostvoornse meer). De workshop duurt van 09.00 tot (minimaal) 18.00 uur.

Op de workshop worden een vijftal stekken bezocht en bevist. Daarnaast worden ook een aantal stekken getoond, waar (vanwege de tijd) niet gevist wordt. Om alle deelnemers zo goed mogelijk te kunnen begeleiden kunnen er maximaal 7 vliegvissers deelnemen en is er naast mijzelf altijd een tweede begeleider aanwezig. Uiteraard vissen deze begeleider en ik tijdens de workshop zelf niet mee, maar zijn we continu in de buurt om adviezen te geven en te helpen.

Voor het vissen op zeebaars hoef je geen uitmuntende werper te zijn; de vissen azen vaak vlak voor je voeten. Wel kan het aan zee soms flink waaien, zodat je op bepaalde stekken beter backhand of “over je andere schouder” kan werpen. Dit kan tijdens de workshop voorgedaan en aangeleerd worden.

Wat verder van belang is:

  • om comfortabel op zeebaars te kunnen vissen heb je een waadpak nodig. Dat mag gerust een eenvoudig PVC pak zijn, met de laarzen eraan vast.
  • voor het vissen is minstens een aftma 7 hengel nodig (#8 of #9 is ook prima).
  • om succesvol te kunnen zijn heb je minimaal een drijvende of intermediate lijn en een langzaam zinkende lijn nodig. Nog een extra sneller zinkende lijn kan ook van pas komen.
  • een stripmandje is een noodzakelijk onderdeel van een zeebaars uitrusting.
  • voor je leader heb je nylon of fluorocarbon nodig met een dikte van 0.32 mm of dikker.
  • bij het vissen op zeebaars verspeel je geregeld een vlieg. Zorg dus voor voldoende garnaal imitaties of zeebaars streamers.
  • zonnebrandcrème en een zonnebril mogen niet ontbreken.
  • een schepnet is handig, maar niet noodzakelijk.
  • een vergunning is niet vereist.

Mocht je niet over de juiste hengel, reel, lijnen en/of stripmandje beschikken dan kan daar voor gezorgd worden. Wil je vooraf zelf nog materialen aanschaffen en heb je daar advies bij nodig, laat dit dan ook even weten.

Om tijdens de workshop de vistijd maximaal en de kosten minimaal te houden ruimen we geen tijd voor een verzorgde lunch in. Neem dus zelf genoeg te eten en drinken mee. Je kan aan deze zeebaars workshop deelnemen voor € 69 p.p. Let op: deelname geschiedt op eigen risico.

Hieronder tref je een aantal foto’s van eerder georganiseerde zeebaars workshops.

Heb je interesse in deelname aan een workshop vliegvissen op zeebaars, stuur dan een mailtje naar het mailadres onderaan deze pagina of vul onderstaand formulier in:

Workshop vliegvissen op zeebaars