Starters workshop vliegvissen

Speciaal voor iedereen die wilt kennismaken met vliegvissen, zonder daarvoor zelf spullen nodig te hebben, is er de starters workshop vliegvissen. In deze 4 uur durende workshop wordt ruim aandacht besteed aan materialenkennis, leert u het werpen met de vliegvishengel en vist u onder begeleiding een uur op forel.

Om zomaar “uit het niets” met vliegvissen te beginnen is niet eenvoudig. Daarom biedt vliegvisschool Hooked on Flyfishing voor beginnende vliegvissers een speciale vliegvisworkshop aan. Zoals bij iedere sport / hobby worden er ook bij het vliegvissen veel specifieke termen, het zogenaamde vliegvisjargon, gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan termen als: natte vliegen, droge vliegen, streamers, buzzers, terrestrials, nimfen, emergers, leaders en tippets. Tijdens de starters workshop vliegvissen worden (onder andere) al deze termen besproken.

Verder zijn er tientallen merken vliegvishengels en vliegvisreels, om over de verschillende typen vliegvislijnen nog maar te zwijgen. Zelfs als ervaren vaste stok, karper- of kunstaasvisser ziet u al snel door de bomen het bos niet meer. Tijdens de workshop leert u hier alles over en kan u vervolgens gericht op zoek naar een setje dat bij u past.

Het fijne van deze workshop is, dat u zelf niets hoeft mee te nemen. Alleen viskleding, een zonnebril en pet (voor de veiligheid tijdens het vissen) zijn voldoende! Tijdens de workshop wordt begonnen met een introductie op het gebied van materialen. Daarna wordt de basis van het werpen met de vliegvishengel aangeleerd. Uiteindelijk wordt er door de cursisten met de vliegvishengel op forel gevist. Alle onderdelen vinden plaats op reservoir De Ronde Bleek.

De workshop duurt een halve dag.
Het volledige programma en de tarieven vindt u hier: programma starters workshop vliegvissen.

Hieronder ziet u een aantal foto’s van eerder gegeven starters workshops: