Leren vliegvissen op snoek in de polder

In de maand februari organiseerde vliegvisschool hooked-on-flyfishing drie vliegvisdagen, waarbij het doel was om de deelnemers te leren vliegvissen op snoek in de polder.

Voor alle materialen werd gezorgd: van hengels, reels, lijnen en leadermateriaal tot streamers. Aan de orde kwamen onder andere zaken, zoals:

  • welke hengels zijn het beste geschikt om mee in de polder op snoek te vissen?
  • welke lijnen zijn het beste geschikt om te gebruiken?
  • hoe ziet de leader er bij het vliegvissen op snoek uit?
  • hoe maak ik met sleeves (aan de waterkant) een fluorocarbon tippet voor deze visserij?
  • wat zijn voor- en nadelen van een onderlijn van staaldraad, titanium of fluorocarbon?
  • hoe moet ik mijn werptechniek aanpassen als ik met een grote streamer vis?
  • hoe blaas ik leven in mijn streamer / hoe moet ik strippen?
  • hoe vis ik het water op de juiste manier af?
  • hoe land ik een snoek / hoe werkt de kieuwgreep?
  • hoe behandel ik een gevangen snoek op de juiste wijze en hoe zet ik hem terug?

Om genoeg persoonlijke aandacht aan elke deelnemer te kunnen geven werd er op drie verschillende zaterdagen steeds met vijf personen op uit getrokken. Vooraf werden aan de deelnemers steeds een aantal “instructie” video’s opgestuurd, zodat men van een aantal belangrijke onderwerpen al kennis had genomen. De meeste zaken werden uiteraard tijdens de praktijkdag besproken, gedemonstreerd en door de deelnemers zelf uitgeprobeerd.

Op alle drie de dagen was de stemming opperbest, werd genoten van de vers bereide warme chocolademelk met Jagermeister, werden diverse snoeken gemist en gevangen en werden vriendschappen gesloten. Uiteraard genoten de deelnemers van de oer Hollandse polder met bijbehorend natuurschoon. Vele ganzen, buizerds, uilen, kiekedieven, smienten en havikken werden gezien. Evenals rammelende hazen en balsende futen. Dat is nog eens een fijne manier om, in goed gezelschap te leren vliegvissen op snoek in de polder!

Terwijl er tijdens de eerste dag nog in sneeuwbuien gevist werd, zagen de deelnemers aan de derde snoekdag al bosjes met sneeuwklokjes bloeien!

Alle deelnemers bedankt voor het enthousiasme!

Wil u ook leren vliegvissen op snoek in de polder? In het najaar worden weer een aantal van deze dagen georganiseerd. Voor meer info kunt u het contactformulier onderaan deze pagina doorsturen.

Klik op een afbeelding om de caroussel te openen en de foto’s op groot formaat te bekijken.

 

Door het invullen van dit formulier geeft u aan dat u graag op de hoogte gehouden wordt van komende snoekdagen in de polder.