Leren vliegvissen – vissen met de vliegvishengel

visshot

Beginnen met vliegvissen

Om zomaar “uit het niets” met vliegvissen te beginnen is niet eenvoudig. Er zijn tientallen merken vliegvishengels en vliegvisreels, om over de verschillende typen vliegvislijnen nog maar te zwijgen. Zoals bij iedere sport / hobby worden er ook bij het vliegvissen veel specifieke termen, het zogenaamde vliegvisjargon, gebruikt. Zelfs als ervaren vaste stok- of kunstaasvisser zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Het zonder de juiste voorkennis aanschaffen van de eerste materialen kan snel tot teleurstellingen leiden.

Workshops vliegvissen

Vliegvisschool HOFF biedt voor beginnende vliegvissers speciale vliegvisworkshops aan. Het fijne van deze workshops is, dat u zelf niets hoeft mee te nemen. Alleen viskleding, een zonnebril en pet (voor de veiligheid tijdens het vissen) zijn voldoende! Tijdens de workshops wordt begonnen met een introductie op het gebied van materialen. Er wordt ingegaan op hengels, reels, lijnen, vliegen, leaders, tippetmateriaal, vises, etc. In elke workshop wordt ook de basis van het werpen met de vliegvishengel aangeleerd. Uiteindelijk wordt er door de cursisten met de vliegvishengel op forel gevist. Alle onderdelen vinden plaats onder deskundige begeleiding en vinden plaats op reservoir De Ronde Bleek.

Basic workshop vliegvissen

Deze workshop duurt een halve dag. Het programma vindt u hier: basic workshop vliegvissen.

Deluxe workshop vliegvissen

Deze workshop duurt een hele dag. Het programma vindt u hier: deluxe workshop vliegvissen.

Gevorderde vliegvissers

Ook voor gevorderde vliegvissers bestaat de mogelijkheid om hun kennis op bepaalde onderdelen van het vliegvissen te verrijken. Hiervoor bestaan geen standaard cursussen, maar wordt maatwerk geleverd. Of het nu gaat over het leren vliegvissen op stromend water, het vliegvissen op zeeforel in bijvoorbeeld Denemarken of Gotland, het vissen op bonefish in de tropen, het leren vissen op steelhead of zalm; u bent bij vliegvisschool HOFF aan het juiste adres. Met behulp van onderstaand formulier kunt u uw speciale wensen op het gebied van een maatwerk vliegviscursus kenbaar maken.

Door het invullen van dit formulier geeft u aan dat u een vliegviscursus op maat wilt.