Leren vliegvissen – vissen met de vliegvishengel

visshot

 

Workshop vliegvissen

Om zomaar “uit het niets” met vliegvissen te beginnen is niet eenvoudig. Daarom biedt vliegvisschool HOFF voor beginnende vliegvissers een speciale vliegvisworkshop aan. Zoals bij iedere sport / hobby worden er ook bij het vliegvissen veel specifieke termen, het zogenaamde vliegvisjargon, gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan termen als: natte vliegen, droge vliegen, streamers, buzzers, terrestrials, nimfen, emergers, leaders en tippets. Tijdens de workshop vliegvissen worden (onder andere) al deze termen besproken.

Verder zijn er tientallen merken vliegvishengels en vliegvisreels, om over de verschillende typen vliegvislijnen nog maar te zwijgen. Zelfs als ervaren vaste stok, karper- of kunstaasvisser ziet u al snel door de bomen het bos niet meer. Tijdens de workshop vliegvissen leert u hier alles over en kan u vervolgens gericht op zoek naar een setje dat bij u past.

Het fijne van deze workshop is, dat u zelf niets hoeft mee te nemen. Alleen viskleding, een zonnebril en pet (voor de veiligheid tijdens het vissen) zijn voldoende! Tijdens de workshops wordt begonnen met een introductie op het gebied van materialen. Daarna wordt de basis van het werpen met de vliegvishengel aangeleerd. Uiteindelijk wordt er door de cursisten met de vliegvishengel op forel gevist. Alle onderdelen vinden plaats op reservoir De Ronde Bleek.

De workshop duurt een halve dag. Het programma vindt u hier: programma workshop vliegvissen.

Hieronder ziet u een aantal foto’s van eerder gegeven workshops:

Gevorderde vliegvissers

Ook voor gevorderde vliegvissers bestaat de mogelijkheid om hun kennis op bepaalde onderdelen van het vliegvissen te verrijken. Zo kan bijvoorbeeld een speciale Oostvoornse meer workshop gevolgd worden, of een workshop reservoir vissen. Verder kan op verzoek maatwerk geleverd worden. Of het nu gaat over het leren vliegvissen op stromend water, het vliegvissen op zeeforel in bijvoorbeeld Denemarken of Gotland, het vissen op char in IJsland of Groenland of het leren vissen op snoek op groot water of in de polder; u bent bij vliegvisschool HOFF aan het juiste adres. Met behulp van onderstaand formulier kunt u uw speciale wensen op het gebied van een maatwerk vliegviscursus kenbaar maken.

Door het invullen van dit formulier geeft u aan dat u een vliegviscursus op maat wilt.