Starters workshop vliegvissen

Om zomaar “uit het niets” met vliegvissen te beginnen is niet eenvoudig. Daarom biedt vliegvisschool Hooked on Flyfishing voor beginnende vliegvissers deze starters workshop vliegvissen aan. Zoals bij iedere sport worden er ook bij het vliegvissen veel specifieke termen, het zogenaamde vliegvisjargon, gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan termen als: natte- en droge vliegen, streamers, buzzers, nimfen, emergers, leaders en tippets. Tijdens de workshop worden (onder andere) al deze termen besproken.

Verder zijn er vele merken vliegvishengels en vliegvisreels, om over de verschillende typen vliegvislijnen nog maar te zwijgen. Tijdens de workshop leer je hier alles over en kan je vervolgens gericht op zoek naar een setje dat bij je past.

Het fijne van deze workshop is, dat je zelf niets hoeft mee te nemen. Alleen een zonnebril en een pet (voor de veiligheid) zijn voldoende!

Programma & Tarieven

Bekijk hier het volledige programma en de verschillende tarieven van de starters workshop vliegvissen.

Aanmelden & Informatie

Met dit formulier kan je je opgeven voor de starters workshop vliegvissen
of extra informatie aanvragen.

Foto's & testimonials

Bekijk hier een aantal foto's van gegeven starters workshops vliegvissen en lees wat deelnemers ervan vinden.

Programma & Tarieven

De workshop wordt gegeven op reservoir De Ronde Bleek

08.30 – 09.00      Ontvangst met koffie / thee

09.00 – 10.00      “Wat is vliegvissen”

Hierin staat informatie over materialen centraal.

10.00 – 12.00      Werpen

Op het werpveld wordt de basis overhead worp aangeleerd.

12.00 – 13.00      Vissen

Onder begeleiding wordt gevist op forel.

Uiteraard kan dit programma ook in de middag worden aangeboden.

Overig

De workshop wordt aan maximaal 4 personen gegeven, zodat er veel persoonlijke aandacht per deelnemer is. Het gebruik van alle materialen is inbegrepen. Voor hengels, reels, lijnen, leaders en vliegen wordt dus gezorgd. Deelnemers hoeven alleen viskleding mee te brengen. Een polariserende zonnebril en pet of hoed zijn gewenst.

Prijs

€ 59 per persoon op basis van 4 personen.

U hoeft niet zelf voor 4 cursisten te zorgen. Nadat u zich heeft opgegeven, ontvangt u van vliegvisschool Hooked on Flyfishing bericht wanneer er zich 4 cursisten hebben aangemeld en wordt in onderling overleg een datum bepaald.

Deze workshop kan ook aan 3 of 2 personen of ook privé gegeven worden.
De prijs bedraagt dan respectievelijk € 79,  € 119  en  € 199  per persoon.

Aanmelden & Informatie

Gebruik dit formulier om je voor de starters workshop vliegvissen aan te melden:

Foto's van gegeven workshops & testimonials

Bekijk hier foto’s van eerder gegeven workshops. Klik op een foto voor een vergroting.

Door je cursor boven de tekst te houden, kan je het scrollen stoppen

Hans bedankt!

Op vrijdag 31 januari had ik bij Hans een workshop vliegvissen geboekt. Doel was om de basisbeginselen van de entomologie te doorlopen, tevens andere technische details van het vliegvissen te bespreken en het verbeteren van mijn werptechniek. Alle voornoemde zaken heeft Hans uitvoerig met mij doorgenomen. Ik weet zeker dat ik hierdoor nog meer plezier ga beleven aan het vliegvissen. Ik wil Hans hiervoor bedanken.

Theo Smeets

Privat workshop flyfishing

Hans definitely knows his trade and how to transmit the fly fishing bug to absolute beginners! I can only recommend his private workshops to start off with the right techniques and learn a great deal of information. Super efficient and a lot of fun!

Arthur Lambert

Plezierige workshop

Wat heb ik genoten van de enthousiaste verhalen en uitleg van Hans.
Het was een verwendag voor mijzelf en ik heb een hoop van de workshop opgestoken wat goed blijft hangen.
Ik hoop dan ook veel plezier in de toekomst te hebben met deze geweldige sport.
Dankzij Hans en mijn maatje Ronald ga ik een leuke vliegvis tijd tegemoet.
Als echte Nederlander ook nog een heel klein min puntje: Een extra kopje koffie er bij zal toch wel prettig zijn op zo'n lange ochtend.
Hans ga lekker door zo.
Bedankt voor de top dag.
Groetjes Ruud.

Ruud Fluks

Opfriscursus

Afgelopen zondag 7 april samen met Damiano weer van een opfriscursus vliegvissen van Hans mogen genieten. Zeer prettig en vakkundig.
Prachtig weer, mooie forellen gevangen en een goede begeleiding. Wat wil men meer!
Hans, bedankt!
Groet, Frederic & Damiano

Frederic Kreidler

Mooie forellen

Afgelopen zondag onze eerste kennismaking met vliegvissen. En ik moet zeggen dat het supergoed bevallen is. Wel moeilijk😏 maar zeer de moeite waard. Hans heeft ons echt enthousiast gemaakt. Heerlijk zoals hij over deze sport kan vertellen. En ook super dat we, ondanks onze onhandigheid toch nog hele mooie forellen hebben kunnen vangen. Dat maakte de dag compleet.

Pieter Kloks

Smaakt naar meer

Hallo Hans,
Wat hebben mijn broer en ik een leuke en leerzame dag gehad met jouw workshop vliegvissen. Een hele nieuwe (vis)wereld ging voor ons open die, zeker door jouw enthousiasme, uitdaagt om het in de toekomst eens verder te gaan verkennen. De 1ste #8 hengel voor zeebaars/snoek is al aangeschaft.
We gaan mekaar zeker nog veel zien en spreken.
groet, Hans & Marcel

Marcel van der Lugt

Enthousiast geraakt

Gisteren voor het eerst kennis gemaakt met het vliegvissen. Geweldig om te ervaren hoe Hans zijn enthousiasme over het vliegvissen overdroeg aan ons (5 cursisten). Met veel passie vertelde hij over zijn ervaringen, de techniek van de vliegen en nymphen, de lijn, knopen e.d. Met veel geduld leerde Hans ons de techniek van het werpen en het strippen op een oefenveldje, waarna het tijd was voor het echte werk. Ondanks dat wij niets hadden gevangen, is iedereen enthousiast geraakt over het vliegvissen en zal tot de aankoop van menig uitrusting leiden. Hans nogmaals bedankt voor de leuke dag!
Groetjes, Jos

Jos van Esch

Veel forel gevangen

Met z’n tweeën bij Hans de starters workshop vliegvissen gevolgd. Was voor mij een hernieuwde kennismaking met het vliegvissen. Maar toch ging er weer een wereld voor me open. Er werd goede uitleg gegeven over de te gebruiken materialen. Welke vlieg,welke hengel, enz. Daarna kwam het werpen aan de beurt. Ook dit werd weer fantastisch uitgelegd en begeleid. Ik heb goede tips meegekregen om thuis mee aan de slag te gaan.
Daarna werd er nog een uurtje gevist en wat wilden de vissen bijten!
Kortom; het was een prachtige, zeer leerzame en leuke dag. Hans nogmaals bedankt en ik ga zeer zeker contact opnemen voor een vervolg les.
Groet Marc

Marc Droogers

Zelf aan de slag in Costa Rica

Hoi Hans,
Vanuit Buren een groot compliment voor je enthousiasme tijdens de workshop vliegvissen! Het was een hele leuke dag! Ronde Bleek is mooi en niet zo commercieel. Je les was enthousiasmerend. Veel geleerd over de insecten en hun stadia, basis werpen onder de knie en enkele forellen en een klein spiegelkarpertje kunnen vangen aan een zelf gebonden vlieg. We waren met z’n vieren en hebben een erg leuke en leerzame dag beleefd.
Hartelijk dank!! We gaan maar eens zelf wat spullen aanschaffen en de natuur in. En wie weet eens in Costa Rica een gave snook of de geweldige roosterfish belagen!
Groet, Toine, Harriet, Adri en Petra.

Toine Aarts

Leerrijke cursus

Op zaterdag morgen een zeer leerrijke en leuke cursus mogen meemaken op De Ronde Bleek met Hans. De passie en kennis is enorm, daarvoor dank. Dit was zeker niet de laatste les van Hans voor mij.
Ik raad iedereen aan eerst de cursus te volgen en dan beginnen met vliegvissen. Jammer genoeg heb ik Hans niet vroeger leren kennen…..

Stefan de dobbelaere

De tijd vliegt

Hans,
Wat een geweldige namiddag. Ik vond de vis workshop bijzonder geslaagd. De opbouw van de instructie was gewoon perfect. Eerst rustig erin komen met theoretische uitleg over alle verschillende soorten vliegjes en hoe forel erop reageert, echt boeiend en voor mij ook de reden om vliegvissen te proberen. Vervolgens leren om zelf alles op te tuigen.
Daarna volgde de werptechniek. Er komt zo veel bij kijken en elk deel kwam apart aan bod en werd volledig individueel geanalyseerd en bijgestuurd.
En dan eindelijk het vissen zelf. Toch weer een ander gegeven dan gewoon oefenen. Maar je gaf me het vertrouwen om wat ik net geleerd had ook toe te passen op het water, wat net goed genoeg lukte om mijn eerste forel aan de haak te slaan. En wat nu? Gillen! Hans to the rescue! En op die manier waren die 4 uur veel te snel voorbij.
Bedankt Hans

Leen Vandesande

Vliegvissen is sport

Hoi Hans,
Het weer was prima en de workshop van Hans was echt TOP, echt veel opgestoken.
Al bij al een prachtige middag gehad, inclusief het vangen van enkele forellen aan de vliegenlat !
Voor mij was het de eerste kennismaking met de vliegvissport. Jawel, sport, inclusief spierpijn op zondag en een blaar op mijn hand.
Ik ben al aan het rondkijken om mijn toch al niet geringe witvis uitrusting uit te breiden met een vliegvis hengel en de nodige accessoires.
Vliegvisschool HOFF is echt een aanrader voor wie wil kennismaken met de vliegvissport !
Hans nogmaals bedankt. Wellicht kom ik je nog een keer tegen op de Ronde Bleek, Montana, IJsland, …..?
Kees Reniers

Kees Reniers

Hooked on Flyfishing

Afgelopen zaterdag mijn eerste kennismaking met het vliegvissen meegemaakt op de Ronde Bleek in Sterksel onder de bezielende leiding en de enthousiaste instructie van Hans. Hoewel ik wel enig idee had, ging er toch een wereld voor me open, vooral de diepgang in theorie m.b.t entomologie/insectenkunde, materiaal kennis (lijnen, hengel etc) en de waanzinnige imitaties die je met wat simpele materialen kan maken.
Na de theorie, de praktijk van het werpen geoefend, waarbij ik ontdekte dat dit nog niet zo simpel is als het lijkt wanneer Hans het voor doet. Toch mooie stapjes gezet; je kan tenslotte niet in een middag volleerd vliegvisser worden. Daarna nog geoefend in de forelvijver en een paar mooie forellen gevangen met droge vlieg en streamer. Geweldig de vechtlust van die regenboogforellen!
Mede gezien het prachtige weer en de perfecte instructie en het enthousiasme van Hans was het een geweldige middag. Dit gaat zeker een vervolg krijgen. Vliegvissen is een prachtige sport en als de haak er niet snel uit gaat ben ik ook “hooked on fly-fishing”!

Jos Lohuis

Forel gevangen aan de vlieg

Dennis had al jaren geleden een vliegvis hengel gekregen voor z’n verjaardag maar die lag sindsdien werkeloos in z’n koker. Ik vond deze site en dacht ik geef hem een workshop en besloot zelf mee te gaan! Ik ben zelf geen visser dus voor mij was het helemaal nieuw.
Gelukkig werd alles uitgelegd en er werd vol enthousiasme over verteld. Dat maakt het extra leuk. We hebben een ochtend kunnen leren en oefenen en ik kwam er al gauw achter dat het meer is dan even een lijntje inwerpen. We hebben ook nog forel gevangen, dat maakte het helemaal af!
We hebben een hele fijne en leerzame ochtend gehad, en die beginners blaar is het meer dan waard :-).
Nu zelf verder met oefenen… maar dat is met de instructie die we kregen een stuk makkelijker geworden.

Myanneke en Dennis

Serieuze sport

Ha Hans,
Het was in Nieuw Zeeland begonnen met fantaseren. We wilden er tijdens onze vakantie een dagje gaan vliegvissen!
Na informatie ingewonnen te hebben in een hengelsportzaak hadden we al snel door dat het voorlopig bij fantaseren zou blijven, maar de interesse bleef wel degelijk. Thuis gekomen boekten we een workshop bij Hooked on Flyfishing.
Na deze workshop hebben we een heel goed beeld gekregen wat vliegvissen allemaal inhoudt. Er zijn in deze serieuze sport verschillende facetten waar je je als vliegvisser op kan specialiseren, maar aan de basis heb je als beginner al je handen vol en de theorie over allerlei vliegjes, torretjes, spinnetjes is heel omvangrijk. Wanneer neem je welk vliegje?
We hebben deze workshop vanwege de hoge watertemperaturen maanden uit moeten stellen, maar het wachten is het dubbel en dik waard geweest. En met de verwachtte spierpijn valt het reuze mee.
Hans, nogmaals bedankt voor deze geweldig ervaring.
Groet, Els en Rien

Els en Rien Celie

Nieuw verslaving

Beste Hans,
Mijn hartelijkste dank om mij te initiëren in het vliegvissen op  De Ronde Bleek. Ik heb er echt van genoten en er veel van opgestoken. Ik dacht eerst nog wat een overkill aan informatie, maar van zodra je jezelf ervoor openstelt en verder wil in het vliegvissen…volgen de juiste vragen en antwoorden op het juiste moment.
Ook na de les staat u open voor vragen van uw “apprentices”, waaruit nog maar eens blijkt hoe groot uw passie wel is voor het vliegvissen. U hebt mij er een fijne verslaving bijgegeven. I’m hooked on Fly Fishing now.
Ook bedankt om mij bij te staan in de aankoop naar eigen vliegvismateriaal…..ik ben er trots op….
Iedereen die zijn weg wil vinden in het vliegvissen zou er best aan doen om langs u te passeren. Ze zullen er geen spijt van krijgen. Totaal niet.
Nu het vliegbinden nog…..

Kris Van Emmerick

Werptechniek, lijnen, hengels en vliegen

Beste Hans,
Allereerst wil ik namens ons (Damiano en Frederic) jou bedanken voor de uitstekende vliegvis workshop die wij bij jouw vliegvisschool hebben gevolgd.
Heel erg fijn dat een mens zoveel passie heeft voor zijn hobby!
De doelstelling kan men zelf aangeven en deze wordt dan ook met heel veel passie uitgelegd. Werptechnieken, lijnen, hengels, vliegen en noem het maar op alles komt in jouw verhaal voorbij.
Nogmaals dank voor de les. Een aanrader voor iedereen die wil weten wat vliegvissen is.
M.vr.gr Damiano en Frederic.

Damiano Vluggen