Ga naar de inhoud

Curly Tails

Om (snoek)streamers meer actie te geven, worden al vele jaren tails gebruikt. Zo herinner ik mij de slanke, dunne plastic staartjes die René Sehr al een tiental jaren geleden voor zijn zeebaarsvliegen gebruikte. Nu beweer ik niet dat hij daarmee de eerste was, maar ik ken niemand die het product al voor hem gebruikte 🙂

Zoals wel vaker worden dergelijke producten jaren later nog eens “opnieuw” uitgevonden. Anders gezegd: iemand blaast ze weer nieuw leven in en ze worden ineens weer populair. Zo worden de wiggle tails alweer enige tijd gebruikt om streamers extra actie te geven. (klik de plaatjes voor meer info).

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgens mij zijn het zowat dezelfde tails als René ooit gebruikte, maar dan groter. Niks mis mee, natuurlijk: ze bewegen ontzettend fraai in het water en als je ze een keer gezien hebt, geloof je er zeker in!!

Ook zie je variaties op de wiggle tail: zo zijn er tegenwoordig de zogenaamde dragon tails en onlangs kreeg ik een streamer die voorzien was van een Curly Tail. Ik vond die echt geweldig: het materiaal voelt zeer slijtvast aan, het werpt prima en heeft een geweldige actie in het water! Ik heb er met veel plezier het volgende filmpje over gemaakt (klik op de foto):

 

Curly tails vind je bij Big Streamers