Ga naar de inhoud

Nayat brush streamer

Het netjes binden van een snoekstreamer kan best veel werk zijn. Zeker als je er wat flash in wilt hebben, een mooi profiel wilt bouwen met bijvoorbeeld Nayat en het kopje netjes af wil werken met 2 kleuren dubbing. Het maken van de body van de streamer neemt het meeste tijd in beslag. Bovendien is het de kunst om daarbij niet teveel materiaal te gebruiken. De streamer wordt anders te massief waardoor deze niet fijn meer werpt en hij niet mooi zwemt. 

Hoe je met een Nayat brush al deze problemen in één keer oplost zie je in dit filmpje.

Een brush is als het ware een kant en klaar gemaakte “streng” met een blend van Nayat fibers. Bij het maken van de streamer draai je de brush om de haaksteel, waarbij je er op let dat je tussen elke “wikkeling” wat afstand houdt. Op deze manier blijft de streamer lekker “luchtig”, terwijl je automatisch een perfect profiel in je streamer krijgt. 

Doordat je niet steeds losse plukjes materiaal hoeft in te binden, gaat het binden met een brush heel snel. Een compleet aangeklede streamer bind je op het gemak binnen 10 minuten!  Om je hiervan te overtuigen is onderstaand filmpje geheel real time gehouden. Er is geen seconde in geknipt en er zijn geen handelingen tijdens het editen versneld. Merk op dat Dennis, die de streamer bindt, echt op zijn gemakje de streamer in elkaar zet. 

Bovendien bindt je met brushes goedkoper dan wanneer je met losse toefjes werkt. Uit een brush van ongeveer 6 euro haal je tussen de 3 en de 5 streamers! Daar komt nog bij dat er brushes zijn, waarbij er al een kant en klare blend is gemaakt van verschillende kleuren fibers (in dit geval Nayat). Om een dergelijke blend zelf te maken heb je veel verschillende stukken Nayat nodig en moet je goed zijn in het zelf samenstellen van blends. 

Doordat je bij het binden de brush met ruime slagen om de haaksteel wikkelt, ontstaat een luchtige streamer die heerlijk werpt en door de snoek moeiteloos opgezogen wordt!

De volgende materialen worden in het filmpje gebruikt (klik aan voor een link naar het betreffende materiaal op de website van Big Streamers):

In deze bindvideo zie je hoe je zelf met een Nayat brush een streamer kan maken: