Complete vliegvisset snoek (aftma 8/9) en allround (aftma 4/5)

Voor beginnende vliegvissers is het vaak lastig om een goede hengel en een bijpassende lijn met reel te vinden. Sommige vliegvis merken spelen hier op in, door complete sets aan te bieden. Compleet betekent dan ook echt compleet: op de reel zit al backing gespoeld, hieraan is de vliegenlijn al bevestigd en er is zelfs een leader aan de punt van de vliegenlijn aanwezig. De lijn is afgestemd op de hengel die bij de set hoort, zodat je alleen nog maar een vlieg hoeft aan te knopen om aan de slag te kunnen.

Omdat ik als vliegvisschool veel workshops aan beginners geef, krijg ik regelmatig de vraag waar men het beste mee kan starten. Toen ik bij Big Streamers complete sets van Cortland tegenkwam, werd ik enthousiast en heb ik 2 sets aan een serieuze test onderworpen.
De ene set is echt allround omdat het een aftma 4/5 hengel betreft, die breed inzetbaar is. Van voorn, baars en brasem tot en met forel in de Ardennen of de Eifel; met deze set ben je daar klaar voor.
De andere set is een aftma 8/9 set. De hengel en de lijn zijn dus “zwaarder”, zodat deze set meer geschikt is voor het zwaardere werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan snoeken in de polder of het vissen op zeebaars.
Cortland is een vooraanstaand vliegvismerk, dat onder andere bekend staat om zijn hoge kwaliteit vliegvislijnen.

Hieronder vind je drie filmpjes die de moeite waard zijn om te bekijken, als je interesse hebt in een goede, complete vliegvisset.

Mocht je besluiten om een set aan te schaffen dan raad ik je aan om dat bij Big Streamers te doen:

  • goede service en verstand van zaken
  • 10% korting voor cursisten van vliegvisschool HOFF. Bij het bestellen kan een kortingscode gebruikt worden (neem svp even contact op om deze code te ontvangen)
  • een gratis werples van 30 minuten

Filmpje 1: algemene informatie over de setjes (unboxing)

Filmpje 2: de allround set in de praktijk (de aftma 4/5 set)

Filmpje 3: de snoek set in de praktijk (de aftma 8/9 set)