Complete vliegvisset snoek (aftma 8/9) en allround (aftma 4/5)

 

Voor beginnende vliegvissers is het vaak lastig om een goede reel en een bijpassende hengel met lijn te vinden. Sommige vliegvis merken spelen hier op in, door complete sets aan te bieden. Compleet betekent dan ook echt compleet: op de reel zit al backing gespoeld, hieraan is de vliegenlijn al bevestigd en er is zelfs een leader aan de punt van de vliegenlijn aanwezig. De lijn is afgestemd op de hengel die bij de set hoort, zodat je alleen nog maar een vlieg hoeft aan te knopen om aan de slag te kunnen.

Omdat ik als vliegvisschool veel workshops aan beginners geef, krijg ik regelmatig de vraag waar men het beste mee kan starten. Toen ik bij Big Streamers complete sets van Cortland tegenkwam, werd ik enthousiast en heb ik 2 sets aan een serieuze test onderworpen. Cortland is een vooraanstaand vliegvismerk, dat onder andere bekend staat om zijn hoge kwaliteit vliegvislijnen.

Hieronder vindt u drie filmpjes die de moeite waard zijn om te bekijken, als u interesse hebt in een goede, complete vliegvisset.

Mocht u besluiten om een set aan te schaffen dan raad ik u aan om dat bij Big Streamers te doen:

  • goede service en verstand van zaken
  • 10% korting voor cursisten van vliegvisschool HOFF. Bij het bestellen kan een kortingscode gebruikt worden (neem svp even contact op om deze code te ontvangen)
  • een gratis werples van 30 minuten

Filmpje 1: algemene informatie over de setjes (unboxing) – klik op de foto om naar het filmpje te gaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmpje 2: de allround set in de praktijk (de aftma 4/5 set) – klik op de foto om naar het filmpje te gaan

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmpje 3: de snoek set in de praktijk (de aftma 8/9 set) – klik op de foto om naar het filmpje te gaan