Ga naar de inhoud

Workshop vliegvissen op zeebaars

Vliegvisschool Hooked on Flyfishing organiseert workshops waarbij gericht op zeebaars wordt gevist. De workshops vinden plaats in de wateren van de tweede Maasvlakte.

Tijdens de workshop wordt onder andere ingegaan op zaken zoals:

 • welke lijn of lijnen zijn het best om te gebruiken?
 • welke stekken kies je bij hoog- en bij laag water en waarom?
 • welke vliegen zijn het meest effectief?
 • hoe vis je met je vlieg effectief het water af?
 • welke vliegen hebben op bepaalde plaatsen de voorkeur?
 • welke leadermontages zijn toepasbaar?
 • hoe pas je je werptechniek aan op stekken met weinig ruimte voor de achterwaartse worp?
 • welke striptechnieken kunnen effectief zijn?
 • hoe bereik je op een veilige manier stekken onderaan steile, gladde hellingen?

   

Mocht je zelf niet beschikken over een zoutwater afgebouwde (aftma 7) hengel en een zoutwater bestendige reel, dan kan je die bij de vliegvisschool huren. Op die manier kunnen vliegvissers die niet eerder op zeebaars hebben gevist of niet over de juiste materialen beschikken, ook deelnemen. Deze workshop is bedoeld voor de iets gevorderde vliegvisser, die onder winderige omstandigheden uit de voeten kan en gewend is aan het vissen met een stripmandje. 

Deelnemers aan deze workshop ontvangen na afloop van de workshop exclusieve toegang tot een webpagina met een beschrijving en overzicht van alle bezochte stekken, zodat je altijd alles nog eens rustig kunt teruglezen.

Vliegvisschool Hooked on Flyfishing helpt je graag op weg met het succesvol vliegvissen op zeebaars. Op één volle dag leer je alles en krijg je antwoord op al je vragen.

Programma & Tarieven

Bekijk hier het volledige programma en de verschillende tarieven van de workshop vliegvissen op zeebaars.

Aanmelden & Informatie

Met dit formulier kan je je opgeven voor de workshop vliegvissen op zeebaars of extra informatie aanvragen.

Foto's van workshops

Bekijk hier een aantal foto's van workshops vliegvissen op zeebaars die de voorbije jaren gegeven zijn.

Programma & Tarieven

De workshop vindt plaats in de wateren van de tweede Maasvlakte en duurt van 09.00 tot 19.00 uur.

Op de workshop worden een vijftal stekken bezocht en bevist. Daarnaast worden ook een aantal stekken getoond, waar (vanwege de tijd) niet gevist wordt. Om alle deelnemers zo goed mogelijk te kunnen begeleiden kunnen er maximaal 5 vliegvissers deelnemen.

Voor het vissen op zeebaars hoeft je geen uitmuntende werper te zijn; de vissen azen vaak niet ver uit de kant. Wel kan het aan zee soms flink waaien, zodat je op bepaalde stekken beter backhand of “over de andere schouder” kan werpen. Dit kan tijdens de workshop voorgedaan en aangeleerd worden.

Wil je vooraf zelf nog materialen aanschaffen en heb je daar advies bij nodig, laat dit dan even weten.

De kosten voor deze zeebaars workshop bedragen € 89 per persoon op basis van 5 personen. Je hoeft niet zelf voor 5 deelnemers te zorgen. Nadat je je hebt opgegeven, ontvang je bericht wanneer er zich 5 vliegvissers hebben aangemeld en wordt in onderling overleg een datum bepaald.

Deze zeebaars workshop kan ook aan 4, 3 of 2 personen gegeven worden. De prijs bedraagt dan respectievelijk € 115, € 149 of € 219 per persoon.

Een complete zoutwaterbestendige vliegvisset (hengel, reel met intermediate lijn en een reservespoel met zinklijn) kan voor gebruik tijdens de workshop gehuurd worden voor een bedrag van € 25 euro, inclusief verzekering tegen breuk.

Let op: deelname geschiedt op eigen risico.

Aanmelden & Informatie

Wil je ook leren hoe je met de vlieg op zeebaars vist of wil je gewoon voor de gezelligheid aan deze  workshop deelnemen? Gebruik dan dit formulier om je voor de workshop aan te melden of om extra informatie aan te vragen:

Foto's workshops

Bekijk hier een aantal foto’s van workshops vliegvissen op zeebaars. Klik op een foto voor een vergroting.