Ga naar de inhoud

Met Big Streamers snoeken in Zweden

Big Streamers en HOFF

Al een aantal jaren ga ik regelmatig met Dennis Sanders van Big Streamers vissen. Meestal gaan we snoeken en we zijn in september 2023 samen naar Bolivia geweest om op Golden Dorado te vissen. 

Ook hebben we samen een paar workshops streamers binden in mijn leslokaal georganiseerd en heb ik op de beurs in Charleroi in de stand van Big Streamers het binden van de nutria garnaal gedemonstreerd. Ook staan er op mijn website een aantal vliegbindfilmpjes waarop Dennis een patroon bindt. 

In september 2022 ben ik samen met Dennis naar Zweden geweest om te snoeken. Die trip heeft op mij zo’n indruk gemaakt, dat ik dit jaar in september nog een keer ga. Overigens met hetzelfde groepje als toen. Daarbij zitten, naast Dennis ook Sander Zuidinga en Mark Roovers.  

 

Snoektrip-tip!

Aansluitend aan onze trip met Sander en Mark, organiseert Dennis nog een week voor belangstellenden. Gedurende die week help ik Dennis met de begeleiding van de groep. Mocht je interesse in deze trip hebben, dan volgt hier extra informatie:

De trip is van zaterdag 14 tot en met 21 september. Je vist dus van de 15e tot en met 20e. Dat zijn 6 netto visdagen! Je komt op zaterdag de 14e aan in Zweden en rijdt zaterdag de 21e weer terug naar huis (zondag de 22e thuis).

De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers! Dennis en ik begeleiden de groep elke dag op het water. We zijn er dus continu bij. Omdat we beiden over een Float Plus systeem beschikken, zijn we snel bij iemand die assistentie wil. Zoals je al zult begrijpen wordt er continu uit een belly boot gevist. Mocht je die niet hebben, dan kan daarvoor gezorgd worden. Omdat Dennis er al tientallen jaren komt, kent hij het gebied op zijn duimpje. Bovendien hebben wij er zelf dus de week ervoor gevist en weten we wat op dat moment precies de hotspots zijn 🙂 

Iedereen verblijft in hetzelfde, prachtige huis, midden in de bossen. Het kan zijn dat je daarin een twee persoons slaapkamer met een andere deelnemer moet delen.

Eten koken kan. Er is een volledig ingerichte keuken in het huis. Dennis en ik doen dat overigens nooit. We gaan elke avond “uit eten” in de pizzeria een paar kilometer verderop. Als je echter boodschappen doet (ook vlakbij het huisje) en zelf wil koken, kan dat gewoon. Ontbijt en lunch kan je meenemen uit Nederland of je haalt je boodschappen in de supermarkt in de buurt van het huis.

Er wordt hele dagen gevist en ’s Avonds maken we het gezellig met z’n allen bij de enorme spekkachel in de woonkamer. Er kunnen dan ook vliegen gebonden worden. Ook nu weer met begeleiding 🙂 Wij vissen meestal op snoek, maar de meeste meren en baaien hebben ook een onvoorstelbaar bestand aan baars. Op een bepaald meer viste ik met 2 flash streamers op baars en had ik keer op keer doubletten van fraaie baarzen. Uitschieters tot boven 40 cm zijn zeker geen uitzondering. Een (extra) hengeltje in de aftma 5 klasse kan dus een idee zijn! 

Het gebied waar we vissen ligt een stukje ten Zuiden van Sundsvall. Enkele reis is dat ongeveer 1700 km, vanuit Utrecht. Uiteraard zullen deelnemers met elkaar in contact gebracht worden om te carpoolen.

De prijs om aan deze fantastische trip deel te nemen, bedraagt € 695 Je betaalt aan Big Streamers, die zoals gezegd de organisator is. 

Heb je interesse of vragen? Mail dan met sales@bigstreamers.nl of bel Dennis rechtstreeks: 06 – 414 51 990

Om je een indruk te geven, tref je hieronder een aantal foto’s. Je kan op een foto klikken om het scrollen te stoppen.

Het huisje

De omgeving

De baarzen

De snoeken